Vanhanajan verkkopaita

Verkkopaidan valmistus aloitettiin yli 50 vuotta sitten ja sitä on valmistettu yli 1 000 000 kappaletta – SA – verkkopaita. Useimmat suomalaiset miehet ovat tutustuneet luonnonvalkoiseen verkkopaitaan asepalvelusaikanaan, koska se kuului puolustusvoimien varustukseen yli 30 vuoden ajan.

Verkkopaitaa voidaan hyvällä syyllä kutsua aikansa tekniseksi alusvaatteeksi, koska se lämmittää kylmässä ja viilentää kuumassa. Tämä perustuu neuloksen suuriin kennoihin jotka sitovat ilmaa. Tämä eristävä ilmakerros suojaa sekä kylmää että kuumaa vastaan. Toimii kuten termospullo ilmavaippoineen. Myös kosteus pääsee hyvin siirtymään suurien kennojen kautta ylempiin vaatekerroksiin.

Tänä päivänä sitä käyttää ammatissaan mm. palomiehet ja poliisi. Helsingin pelastuslaitos testasi tuotetta pitkään eri olosuhteissa ja valitsi sen osaksi sammutusvaatetustaan. Poliisi käyttää paitaa mm. luotiliivien alla.

Nature Wild tuotannossa on edelleen alkuperäinen SA – verkkopaita. Viimeinen käyttöpäivä ei vielä ole koittamassa ja niitä on saatavana nyt taas Hakaniemen Kauppahallista.