Parsaa ja kylmäsavulohta, hollandaisella

1 nippu vihreää parsaa
6-8 siivua kylmäsavulohta siivutettuna
2 rkl oliiviöljyä tai auringonkukkaöljyä
suolaa
pippuria
Hollandaisekastiketta

Poista parsojen tyvestä 3 – 5 cm puumaista osaa. Vihreä parsa kuoritaan vain, jos varsi tuntuu tyviosasta puumaiselta ja kuori paksulta. Useimmiten riittää, että kuoritaan alin kolmannes. Pese parsat hyvin.

Voit paistaa tai grillata vihrät parsat. Tässä ohjeessa paistamme parsat.
Pannu kuumaksi ja lisää öljy. Lisää parsat pannuun. Pienennä liesi keskilämmölle ja kääntele parsoja välillä pihdeillä, jotta kypsyvät tasaisesti. Paistoaika n. 15 min. riippuen paksuudesta. Parsan pinta saa hieman ruskistua. Kuoritut parsat kypsyvät huomattavasti nopeammin. Voit kokeilla veitsellä tyvestä kypsyyttä. Parsa saa olla pehmeähkö mutta napakka. Ylikypsä on vetelä. Lisää päälle mustapippuria ja suolaa.

Hollandaisekastikkeen voi tehdä itse, mutta löydät myös hyviä valmiita kaupasta tai kalamyymälästäkin. Valmistusohjeita löytyy monia netistä.

Kun parsa on valmis, kääri kylmäsavulohisiivuja parsan ympärille. Esim. 2 siivua kylmäsavulohta 4 parsatangon ympärille. Tarjoile Hollandaisekastikkeen kanssa. Voit koristella persiljalla tai korianterilla.